Zanimljivosti

ITALIJA: Izgubio izbore, a bio jedini kandidat

Izvor: 
Tanjug Uto, 22/09/2020 - 15:25

Iako jedini kandidat za gradonačelnika u maloj opštini Lezina - gradiću od 6.000 stanovnika, blizu Fozde, član stranke “Liga”, Primiano Di Mauro je izgubio.

Naime da bi rezultati lokalnih izbora bili vazeći, bilo je neophodno da glasa najmanje 50 odsto birača, ali je u toj maloj opštini samo 49 odsto stanovništva izašlo da glasa.

Tako se pobeda koja je izgledala sigurna, budući da nije imao konkurenciju, pretvorila u bizaran i verovatno jedinstven poraz, jer nije imao protivkandidata.

Štampa koja izveštava o ovom slučaju, koji je za rubrike “verovali ili ne”, piše da su pobedili oni koji su bojkotovali izbore, to jest nisu iskoristili svoje demokratsko pravo da glasaju.

Apstinencija je bila favorizovana sa dve grupe lokalnih političara “Drugačija Lezina”, koja je bliza strankama desnog centra, i druga grupa “No Kvorum”, po političkom uverenju bliza Demokratskoj stranci.

Budući da nije izabrana lokalna vlada, gradic Lezina će biti vodenja takozvanim “komesarima”.

Poraz bez protiv kandidata je postao hit tema na društvenim mrezama, a mnogi ironiziraju slučaj i povezuju nedostajucih 49 glasova, koliko je bilo potrebno da se ostvari kvorum, sa činjenicom da stranka “Liga” mora da društvu vrati 49 miliona Eura, novac koji im ne pripada, i ciji se tragovi na čudesan način gube.
MarketingNajnovije vesti