covid 19 Foto: pixabay
Zanimljivosti

Na ovih 5 mesta ste bezbedni od koronavirusa

Izvor: 
B92 Pon, 13/04/2020 - 11:18


Dok vlada pandemija koronavirusa mnogi su zabrinuti. Ipak, postoji nekoliko mesta na svetu gde možete da budete sigurni.

Međunarodna svemirska stanica (ISS)

Dobrih 400 kilometara deli ISS i površinu Zemlje - dovoljno daleko da se izbegne zaraza. Ipak, čak i astronauti moraju da budu oprezni.

U četvrtak su se trojica astronauta uputila sa Zemlje na svemirsku stanicu. Pre lansiranja bili su u strogoj izolaciji kako ne bi "poneli" virus sa sobom.

Antarktik

Naučnici nemačke istraživačke stanice Nojmajer III na Antarktiku ne bi trebalo da se brinu zbog koronavirusa. Devet naučnika tamo trenutno provodi vreme, a tako će biti sve do kraja oktobra, kada dolaze novi.

Nuklearne podmornice

Države ne vole da objavljuju gde i kada svoje nuklearne podmornice puštaju u more. Ali koliko god ih je u vodi, vremenski su ograničene zalihama koje mogu da prevezu. S obzirom na to da su posade tokom misija često iz psiholoških razloga pošteđene slušanja loših vesti, moguće je da neki još nisu ni čuli za koronavirus.

Privatne jahte

Vesti o pandemiji navodno su neke superbogataše naterale da se ukrcaju na svoje superjahte. Plan je jednostavan: napunite zalihama jahtu i usidrite je u nekoj slikovitoj uvali, po mogućnosti na ostrvu u privatnom vlasništvu.

Jedino je pitanje pričekati dve nedelje kako bi se proverilo da li je posada bez virusa.

Veliki brat

Svi koji su bili u izolaciji pre pandemije, sigurni su. Barem u teoriji.

Ipak, ni učesnii Velikog brata i sličnih emisija nisu sigurni: postoji mnogo načina na koje bi koronavirus mogao ući u kuću iz spolja, s obzirom na veliku producentsku ekipu. Međutim, u nemačkom Velikom bratu, šou se nastavlja, prenosi Avaz.

U Kanadi, s druge strane, učesnici su bili primorani da napuste kuću Velikog brata jer je vlada naredila zatvaranje svih kompanija čiji rad nije neophodan, objavio je B92.

 
MarketingNajnovije vesti