Unsplash
Zanimljivosti

Najavljen nastavak čuvene video igre Counter Strike, ljudi iznenađeni što se pojavljuju gradovi iz regiona

Izvor: 
Smartlife/City Magazine Pon, 27/03/2023 - 20:43Kompanija Valve je zvanično najavila Counter Strike 2, nastavak jedne od najpopularnijih FPS igara i jednog od najpopularnijih esportova svih vremena, a ljudima je pažnju privuklo prisustvo gradova sa našeg prostora.

Već dugo se šuška da je nastavak na pomolu, a Valve je potvrdio da će na leto ove godine zaista i stići Counter Strike 2, besplatna nadogradnja postojeće igre CS:GO, koja donosi puno noviteta.

Sve ovo predstavljeno je kroz nekoliko najavnih video snimaka, a jedan od njih je privukao pažnju predstavljanjem devet polja u kojima su imena gradova iz našeg regiona.

Tu su Banja Luka, Brod, Sremska Mitrovica, Travnik, Sarajevo, Višegrad, Mostar, Dubrovnik i Pljevlja, a polje u kome je upisano Sarajevo je šrafirano, piše Smartlife.

Mnoge je to zaintrigiralo i nateralo da pomisle kako će ovi gradovi biti dostupni kao mape u novoj igri, ali istina je ipak malo drugačija i za mnoge pomalo razočaravajuća.

Dizajneri igre su koristili mapu američke vojske iz četrdesetih godina, a detalji na kojima se vide ovi gradovi su deo mape koja prikazuje deo današnje Bosne i Hercegovine pod oznakom Y-25, a ostali gradovi su tu kao objašnjenje kako se ovi sektori spajaju u veću mapu.

Tako se u okviru ovih starih mapa za sve gradove sa snimka mogu pronaći slične mape u kojima se vide okolni sektori.

 
MarketingNajnovije vesti