CatchUp facebook
Zanimljivosti

ZA ONE KOJI NE VOLE VIDEO POZIVE: Facebook predstavio novu aplikaciju, evo čemu služi

Izvor: 
IDJTV Ned, 31/05/2020 - 09:51


Poslednja u nizu eksperimentalnih aplikacija kompanije Facebook, nazvana CatchUp, korisnicima donosi mogućnost grupnih razgovora. Ona korisnicima olakšava planiranje razgovora sa porodicom i prijateljima, pa oni može da postave status koji ostalima daje do znanja da je spreman za razgovor.

 

Pozivu nakon toga može da se priključi do osam sagovornika, a tu su i grupe u okviru kojih razgovor može da krene nakon samo jednog klika. Kao što je to slučaj i sa nekim drugim Facebook aplikacijama, zainteresovanima neće biti neophodan nalog na društvenoj mreži da bi mogli da koriste CatchUp, jer aplikacija funkcioniše samo na osnovu telefonskog imenika, piše Engadget.

U podešavanima može da se odredi koji korisnici mogu da se priključe nekom razgovoru, tako da je proces bezbedan od nepoželjnih sagovornika. Facebook je na CatchUp aplikaciji počeo da radi još pre pandemije, ali se za izolacijom potreba za aplikacijama za komunikaciju samo povećala, tako da je razvoj značajno ubrzan.

Aplikacija je najpogodnija za one koji ne uživaju u tome da se konstantno izlažu video pozivima, prenosi PC Press, pa se očekuje ozbiljan broj korisnika kojima za komunikaciju nije neophodan vizuelni momenat i koji uživaju u staromodnim telefonskim razgovorima, piše IDJTV.

 
 MarketingNajnovije vesti