Foto: Pixabay
Život

Instagram menja kačenje slika i uvodi format fotografija preko celog ekrana

Izvor: 
nova.rs Pon, 08/08/2022 - 12:17Prvi čovek Instagrama, Adam Moseri, potvrdio je da će mreža uskoro omogućiti korisnicima da objavljuju „ekstra visoke fotografije“, formata 9:16, u sklopu serije testova koje mreža planira da sprovede.

Kompanija Meta, u čijem je vlasništvu Instagram, je pre nekoliko dana obustavila svoj kontroverzni dizajn koji je trebalo da bude odgovor na trenutno najvećeg konkurenta mreže – TikTok.

Kada je redizajn predstavljen, naleteo je na veliki otpor korisnika. Korisnici su optužili mrežu da kopira TikTok, a otpor je bio toliko jak da je kompanija morala da odustane od novog dizajna na neko vreme. Nezadovoljstvo promenama je izrazila i Kajli Džener, jedna od sestri Kardašijan, koja je na Instagramu napisala: „Vratite Instagram kakav je bio. Prestanite da kopirate TikTok. Želim gledati fotografije svojih prijatellja“.

Ipak, to očigledno ne znači da mreža odustaje od visokih formata.

Tokom svog obraćanja na Instagramu, prvi čovek mreže je najavio novi format fotografija „za nedelju ili dve“.

„Mogu se kačiti visoki video formati, ali ne i fotografije. Pobrinućemo se da oba formata tretiramo jednako.“, rekao je Moseri.

Visoke fotografije bi trebalo da popune ceo ekran dok se korisnici kreću kroz fid aplikacije.

Ranije jeste bilo moguće objaviti visoke fotofrafije, ali samo u sklopu storija.

Nedavne promene na Instagramu se tumače kao odgovor na rastuću popularnost TikToka – gde korisnici objavljuju i gledaju mnogo više video sadržaja od fotografija. Upravog zbog toga, korisnici provode mnogo više vremena na TikToku nego na drugim mrežama.

Prema podacima kompanije za ditigalnu analitiku „Sensor tover“, aplikacija TikTok je preuzeta više od tri milijarde puta širom sveta i ujedno je prva aplikacija, koja nije u vlasništvu Mete, koja je dostigla tu cifru.

 

 
MarketingNajnovije vesti