čišćenje lica Foto: Pixabay
Život

Micelarna voda dubinski čisti kožu evo kako da je sami napravite

Izvor: 
N1/Zadovoljna.rs Sub, 05/02/2022 - 13:10Micelarna voda, osim što dubinski čisti, neki kažu i da transformiše i tonira kožu, kao i da je lekovita. Na tržištu je dostupan veliki broj micelarnih voda, ali Zadovoljna.rs otkriva kako da je napravite same, u kućnim uslovima.

Miceli, po kojima je ovaj proizvod dobio ime, su molekuli koji prirodno privlače prljavštinu tako da prilikom korišćenja, s kože ne skidaju njena prirodna ulja koja su joj potrebna da ostane hidrirana i zdrava.

Danas na tržištu ima bezbroj različitih micelarnih voda, a bitno je da ona koju odaberete ne sadrži metale i konzervanse. Ipak, kako biste bili sigurni možete napraviti sami svoju.

Uzmite staklenu posudicu od 150 mililitara koju ste prethodno dezinfikovale alkoholom. Uzmite 90 ml ružine vodice, 3 ml ricinusovog ulja, 20 kapi vitamina E i 5 ml eteričnog ulja šipka. Pomešajte sve sastojke u bočici i mešajte ih dok ne dobijete homogenu smesu. Ricinusovo ulje će objediniti sve sastojke. Pre upotrebe protresite bočicu, navodi Zadovoljna.rs.

Ovako napravljena, micelarna voda će vam trajati nedeljama, a pored toga što znate šta ste u nju sipali, uštedećete novac.

 
MarketingNajnovije vesti