Devojka Foto: pxfuel
Život

Najčešće letnje modne greške koje pravimo izborom odeće za posao

Izvor: 
N1/tPortal Ned, 15/08/2021 - 09:14Nije lako raditi dok se drugi brčkaju u moru, a ako očaju pridodamo paklenu vrućinu, najmanje oko čega se trenutno zamaramo je šta obući za odlazak na posao. Međutim, time rizikujemo da u kancelariju ušetamo kao da smo se uputili na plažu. Neka odeća i obuća, u kojima se lakše podnose visoke temperature, ipak nije stvorena da bismo je nosili na radnom mestu.

Odlazak na posao usred leta ne motiviše nas previše da više od dve minute provedemo ispred ormara razmišljajući o tome što ćemo obući. Samo neka je udobno i tanko, jedina je misao vodilja.

Međutim, neki komadi odeće ipak nisu za posao, osim ako ne radite u modnom biznisu ili imate tu sreću da je u vašoj kompaniji dopušten prilično ležeran pristup odevanju, a evo što bi svakako trebalo da izbegavate, piše tportal.

Siva majica

Ako se pitate zašto baš siva majica, očigledno je da je nikad niste nosili po vrućini. Nema goreg izbora za sparne, letnej dane od sive majice jer se na njoj vidi svaka kapljica znoja. Umesto nje, birajte sigurne opcije – crnu ili belu.

Iscepani šorts od teksasa

Ovaj savršen komad za letnje dane stvoren je za odlazak na plažu i ležerne šetnje, ali ne i za posao.

Krop top

Hit su sezone, a dolaze u raznim varijantama, ali problem je što nijedna nije adekvatna za posao. Trbušnjake je OK, šta više poželjno, pokazivati u večernjem izlasku ili šetnji gradom na plus 40, ali nikako ne i u kancelariji.

Veštački materijali

Osim što su ekološki neodrživi, još se u njima i užasno znojimo zbog čega ih treba zaobilaziti u širokom luku. Ako ne znate pod rukom da ‘osetite’ materijal, čitajte pažljivo etikete na odeći i birajte prirodne materijale: pamuk, lan i svilu.

Biciklističke pantalonice

Ovom diskutabilnom komadu mesto je u teretani i unutar sopstvena četiri zida, treće opcije jednostavno nema…

Štikle

Štikle po vrućini? Hvala, ne! Samo zamislite kombinaciju ‘teških’ nogu sa stopalima natečenim od vrućine, znoj, žuljeve i kako to tek izgleda nakon radnog dana. Ravne sandale ili cipele najbolja su opcija.

Bižuterija

Efektni komadi nakita lako podignu i najobičniju kombinaciju, ali bi bilo dobro izbegavati bižuteriju jer u kombinaciji s vrućinom i znojem zna da ostavi ružne crne mrlje po telu.

Haljine za plažu

Providne haljine za plažu, s tankim špageti naramenicama ili upadljivim printom puno će biti efektnije, a da ne govorimo primerenije, na plaži ili u večernjem izlasku nego u poslovnom prostoru.

Japanke

Japanke zaista nisu obuća za posao, koji god obavljali. Njima je mesto na plaži i neka tamo i ostanu.

 

 
 MarketingNajnovije vesti