Foto: Pixabay
Život

Najpopularnije mobilne aplikacije u 2021. godini

Izvor: 
Nezavisne novine Pet, 07/01/2022 - 23:08Kompanija "Apptopia" objavila je listu najpopularnijih aplikacija koja je temeljena na broju preuzimanja iz Google Play i iOS prodavnica aplikacija.

Na samom vrhu najpopularnijih aplikacija već drugu godinu zaredom je Tiktok. Slede ga "Metine" aplikacije - Instagram, Facebook i Whatsapp, a top pet najpopularnijih zaključuje aplikacija za dopisivanje koja je ove godine posebno dobila na popularnosti - Telegram.

 
Među 10 najpopularnijih još su Snapchat, Zoom, Messenger, CapCut ("Bytedanceova" aplikacija za uređivanje videa) i Spotify. U odnosu na prošlu godinu, iz 10 najpopularnijih ispali su Netflix i Google Meet.
 
U kategoriji najpopularnijih mobilnih video-igara na vrh je zaseo Subway Surfers (koji je prošle godine bio na drugom mestu), a slede ga Roblox, Bridge Race i Garena Free Fire. Prošlogodišnji pobednik kategorije, igra Among Us, ove se godine nalazi na petom mestu.
 
Kategoriju najpopularnijih zabavnih aplikacija, očekivano, predvodi Netflix, a slede ga Youtube, Google Play Games, Disney+ te Amazon Prime Video.
 
I u kategoriji najpopularnijih aplikacija društvenih mreža Tiktok je uverljivo najpopularniji. Slede ga Instagram, Facebook i Whatsapp i Snapchat. Zanimljivo, Twitter je tek na šestom mestu iako se tokom 2021. godine često spominjao kao "alternativa" Facebooku i Instagramu kad njihove usluge nisu dostupne.
 
Zanimljivo je pogledati i koje su najpopularnije kriptoaplikacije u 2021. godini. Tako je uverljivo najpopularnija aplikacija Binance, a slede Crypto.com, Coinbase, Trust i eToro. 
 
Listu najpopularnijih aplikacija za plaćanje odnosno slanje novca predvodi Paypal, a slede ga Google Pay i dve kineske aplikacije - Phonepe i Alipay.
 
Među poslovnim aplikacijama jasno je vidljiv trend "rada od kuće". Tako je najpopularnija aplikacija Zoom, a slede Google Meet, Whatsapp Business, Microsoft Teams i Adobe Acrobat Reader.
 
Treba napomenuti kako Huaweijev AppGallery nije uključen u ovu listu.
 MarketingNajnovije vesti