Foto: pixabay
Život

Pokrenuta aplikacija za sve bitne informacije u vezi sa koronavirusom

Izvor: 
Tanjug Uto, 28/04/2020 - 11:17
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pokrenulo je aplikaciju preko koje građani mogu da dobiju na jednom mestu sve važne informacije u vezi sa virusom COVID-19, saopšteno je danas.

Aplikacija je deo službenog sajta ministarstva a biće dostupna i za android uređaje putem "Google Play" prodavnice.

"Građani će na ovaj jedinstveni način moći da se informišu o merama i načinima zaštite od korona virusa, prilikom obavljanja dnevnih aktivnosti, ali i tokom putovanja", saopštilo je Ministarstvo.

Kako je navedeno, svi važni brojevi telefona nadležnih institucija tu će biti na jednom mestu kao i uputstva o načinima samoprovere na korona virus.

Aplikacija omogućava da se na jedinstven način traži pomoć od grada ili opštine ukoliko je građaninu potreban doktor, hrana ili namirnice.

Građani će preko aplikacije biti u prilici da anonimno prijave Inspekciji rada objekat koji krši pravila o cenama, zakon o radu ili se ne pridržava zaštitnih mera, odnosno osobu koja krši naredbu o kućnoj izolaciji, navodi Ministarstvo.

Aplikacija sadrži i sva pravila koja važe za vreme policijskog časa, a preko nje se mogu prijaviti svi koji žele da volontiraju.

Najnovije vesti u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom biće dostupne preko aplikacije, kao i svi važni akti resornog ministarstva doneti u vezi sa situacijom izazvanom virusom SARS-CoV-2.

"Ova aplikacija je donacija Ministarstvu kao pomoć građanima u borbi protiv korona virusa i verujem da će sve ove informacije dostupne na jednom mestu olakšati informisanje, ali i pružiti pomoć onima kojima je ona potrebna", rekao je ministar Zoran Đorđević.

Dodao je da je želja Ministarstva da građani na jednom mestu imaju mogućnost da se informišu, dobiju pomoć i pitaju.

Ministarstvo ima i Viber kanal a u grupi je trenutno blizu 30.000 članova koji dobijaju sve bitne informacije.
MarketingNajnovije vesti