Foto: pixabay
Život

Samsung omogućava da sakrijete svoje podatke od servisera telefona

Izvor: 
Informacija.rs Uto, 02/08/2022 - 13:34Nova funkcija deluje kao odlično rešenje za neugodne situacije, jer omogućava da se zaključaju podaci na telefonu.
 
Samsung uvodi novu zanimljivu funkciju nazvanu Repair Mode (Režim popravke). Verovatno ste se bar jednom našli u situaciji da ste morali da date telefon na popravku, koji je bio prepun vaših fotografija, poruka i drugih ličnih podataka, a niste mogli da uradite ništa da biste zaštitili svoje podatke od servisera.
 
Curenje podataka sa telefona koji su bili u servisu se događalo, pa nova funkcija koju najavljuje Samsung zvuči kao odlično rešenje za takve situacije jer omogućava da se zaključaju podaci, ali ne i sam telefon.
 
Kada šaljete telefon na popravku, nećete poslati zaključan uređaj, jer serviseri ne mogu da ga testiraju ako im je sve zaključano. U režimu za popravku, serviseri imaju ograničen pristup uređaju - mogu da testiraju uređaj, ali će videti samo podrazumevane aplikacije i to bez podataka. Kada vam vrate uređaj, možete da onemogućite režim popravke i dobićete sve svoje podatke nazad.
 
Nova funkcija, koju je Samsung najavio u saopštenju za medije na korejskom jeziku, stiže najpre na Galaxy S21 telefone i to samo u Južnoj Koreji.
 
Kako je objašnjeno, funkciju je moguće uključiti u odeljku "Battery and Device Care" u podešavanjima. Kada to uradite, telefon će se ponovo pokrenuti u režimu popravke, a nalozi, fotografije i poruke će biti sakriveni. Serviser ili bilo ko u čijim rukama se nađe vaš telefon, će moći da pristupi samo podrazumevano instaliranim aplikacijama. Samo ćete vi moći da isključite režim popravke tako što ćete proći proces autentifikacije.
 
Samsung nije objasnio kako tačno ova opcija funkcioniše, ali Android ima niz mogućnosti koje bi učinile relativno jednostavnom implementaciju ovakve jedne funkcije.
 
Južnokorejska kompanija nije istakla da li će i kada Repair Mode stići u druge regione, kao ni koji će modeli telefona podržavati ovu funkciju.
 MarketingNajnovije vesti