Žena za kompjuterom Foto: pixnio
Život

Šest efektnih načina da izbegnete stres na društvenim mrežama

Izvor: 
nova.rs Uto, 14/09/2021 - 17:40
Društvene mreže u poslednje vreme svojim korisnicima često uzrokuju više stresa nego sreće, a otkrivamo šta možete učiniti kako ipak ne bi delovale tako negativno.

Fejsbuk koristite za deljenje, ne poređenje. Ako želite nešto podeliti sa prijateljima – podelite. Nemojte razmišljati da li je to bolje od onoga što su oni već objavili ili pokušavati da se nadmećete sa njihovim objavama i sadržajem.

Nemojte previše podataka deliti na društvenim mrežama. Nešto bi trebalo ipak da ostavite i za kafe i druženja sa prijateljima. Previše podataka može samo stvoriti više problema.

Budite pozitivni. Statusi i storiji u kojima kukate, prigovarate, negativno komentarišete stanje u državi i slično, će privući iste takve komentare. Zatim ćete se dodatno iznervirati ili nažalost dešava se nekad, i posvađati. O takvim stvarima pričajte isključivo uživo.

Izbegavajte statuse i objave o svom ljubavnom životu. Istraživanje je pokazalo da previše informacija o vezama na društvenim mrežama prouzrokuje dodatne probleme, stoga ako želite imati dobru vezu neka ona bude offline.

Bez obzira koliko neke fotografije bile zanimljive, ako vam se čini da biste zbog njih nekad u budućnosti mogli imati problema, radije ih nemojte objaviti.

Pazite koga dodajete/prihvatate za prijatelja. Puno bolja opcija je da imate nekolicinu pravih prijatelja nego veliki broj ljudi koji vam nisu dragi ili ih možda čak uopšte i ne poznajete.

 
MarketingNajnovije vesti