Maska deca Foto: Pexels
Život

UNICEF: Svako sedmo dete na svetu direktno pogođeno merama protiv kovida

Izvor: 
Beta Uto, 12/10/2021 - 23:34


Svako sedmo dete na globalnom nivou direktno je pogođeno merama protiv pandemije, dok je više od 1,6 milijardi dece pretrpelo neki gubitak u pogledu obrazovanja, podaci su UNICEF-a.
 
Ta organizacija je u Srbiji pokrenula kampanju posvećenu podizanju svesti o mentalnom zdravlju mladih "Iz mog ugla".

U Srbiji je U-Report anketa pokazala da 50 odsto ispitanika izveštava da im je raspoloženje lošije nego pre pandemije, a 11 odsto kaže da se nijednom nije osećalo srećno, opušteno i motivisano tokom prethodne dve nedelje.

 
Cilj kampanje "Iz mog ugla" je da se podigne svest javnosti o važnosti mentalnog zdravlja i podstaknu adolescenti da se obrate za pomoć, ukoliko im je potrebna.
 
"Udruženi sa vladom, partnerima poput kanadske ambasade u Beogradu, javnim i privatnim sektorom i mladim ljudima, radimo na ponovnom osmišljavanju sistema mentalnog zdravlja u Srbiji i na tome da on više odgovara potrebama mladih", istakla je zamenica direktorke UNICEF u Srbiji Josi Ečeveri Burkhard.
 
U saopštenju se navodi da UNICEF u oktobru pokreće i internet platformu za mentalno zdravlje, kako bi se mladima i onima koji im pružaju podršku - roditelji, nastavnici, škola i socijalni radnici - obezbedile relevantne i tačne informacije o mentalnom zdravlju.
 MarketingNajnovije vesti