Beba Foto: pixabay
Život

Zašto je septembar odličan za odlazak na more s bebom

Izvor: 
Bebac Sub, 03/09/2022 - 11:09Čak i kada prođu najtopliji meseci leta, jul i avgust, i dalje nije kasno za odlazak na more. Početak septembra i dalje pripada letu - pa bi se mogao iskoristiti za prijatno uživanje na plaži.

Kako lagano prolazi letnja sezona, tako i svi proizvodi koji su namenjeni za ovaj period godine mogu biti sniženi - jer je upravo i manja potražnja. Zar to nije sjajan način da uštedite malo novca, a da ipak sa porodicom odete na željeno letovanje?

I dalje topli, ali ne i vreli dani, čine septembar na moru idealnim za porodice sa bebom ili malom decom. Uživanje u "pitomijem" suncu svakako ima svoje čari.
 
Evo zašto bi trebalo da idete u septembru na more (pogotovo ako imate bebu):
 
Idealna temperatura tokom celog dana
 
Uglavnom temperature i tokom najtoplijeg dela dana nisu alarmantne - pa je moguće provesti malo više vremena na plaži nego tokom jula i avgusta. Svakako, sunčevo zračenje i dalje predstavlja opasnost za nežnu i osetljivu bebinu kožu - pa su suncobran i zaštitna krema KLJUČNI i na letovanju u septembru.
 
Osim najtoplijeg dela dana, i noći u septembru na moru mogu biti prijatnije za spavanje nego prethodnih meseci, a i večernje šetnje doneće pravo osveženje nakon dana na suncu.
 
Bez gužve na plažama, putu, u smešaju...
 
Mnogi hrle da u jeku sezone zauzmu svoje mesto na nekoj od plaža kraj mora, pa su neretko svi smeštajni kapaciteti unapred rezervisani i bukirani za jul i avgust mesec. Međutim, kako se približava kraj leta, sve je manje interesovanja za odlazak na more - pa će vam sigurno biti lakše da pronađete bolji smeštaj nego što biste to uspeli da ste na more krenuli ranije.
 
Osim toga, mnogi uzimaju dane godišnjeg odmora upravo u jeku sezone jer nakon toga septembar mnogima donosi nove obaveze - kao što je škola, studiranje, neki sezonski poslovi i slično, te ovaj mesec za njih "otpada" kada je u pitanju putovanje i letovanje. To znači samo jedno - manje gužve na plažama, šetalištima, restoranima, smeštaju... što je za porodicu sa malom decom ili bebom idealno!
 
Još jedan od ključnih faktora svakako je i smanjena gužva na putevima i graničnim prelazima na kojima se u toku sezone mogu stvoriti i kilometarske gužve - što je sigurno nešto što niko ne želi da proživi, pogotovo ako u automobilu ima malo dete.
 
Niže cene - ušteda novca
 
Već samo planiranje i pakovanje za odlazak na more krajem sezone biće povoljnije - osim paket-aranžmana u turističkim agencijama, mnogo toga što će vam za letovanje biti potrebno može biti na sniženju - odeća, kupaći, peškiri, igračke i druga oprema za plažu.
 
Ipak - uvek budite na oprezu!
 
Čak i kad letnja sezona prolazi važno je da budete pažljivi i na pravi način brinete o svojoj bebi dok ste na letovanju. Zaštitne kremice, boravak u hladovini, pogotovo tokom najtoplijeg dela dana, adekvatna hidratacija i dovoljno odmora nešto je što uvek važi - bez obzira na to koji je mesec u pitanju. Sa sobom na putovanje ponesite i svoju putnu apoteku i sve što je za negu bebe potrebno, kako za hitne slučajeve, tako i za dnevnu rutinu.MarketingNajnovije vesti